Indonesië en zijn eilanden

Indonesië wordt een steeds populairdere toeristische bestemming. Het kent echter verschillende eilanden en ieder eiland heeft zijn eigen charme. Zo kent Bali veel tempels, Sumatra veel nationale parken en is Java uniek op zijn eigen manier. Tijdens een rondreis Indonesië kun je sommige eilanden tegelijkertijd in één vakantie ontdekken. Welke eilanden kies je dan? Hieronder een kort overzicht van de drie meest bezochte eilanden.

Bali
Het eiland is vrij klein qua oppervlakte, maar is het meest bekende eiland onder toeristen. Ontsnappen aan alle drukte kan in Lovina. Deze plek heeft kilometers lange verlaten stranden en dolfijnen zijn daar via boottripjes zeker te spotten. Ubud is het culturele centrum van Bali, waar veel kunstzinnige dingen te bezichtigen zijn. Ook rondom Ubud zijn veel art galleries. Bovendien staat Bali echt bekend om zijn vele mooie tempels. Degenen die je echt niet mag missen zijn Bakungan Tempel, Gunung Tempel, Tanah Lot en de Pura Besakih Tempel.

Sumatra
Dit is een van de grootste eilanden die Indonesië kent. In Danau Toba kunt je lekker zwemmen in het diepste meer ter wereld. Het mini-eilandje Pulau Weh biedt de ideale duikmogelijkheid om prachtige vissen te bezichtigen. Een bezoek aan de Mentawai eilanden geeft je meer inzicht over de bevolkingsgroep Mentawai. Deze mensen hebben voor een lange tijd een geïsoleerd leven geleid. Bovendien kent Sumatra enkele nationale parken, waarvan Gunung Leuser National Park een van de grootste is. Hier kun je genieten van een stuk ongerepte natuur en liggen Orang-Oetans altijd op de loer.

 

Java
Ze noemen het ook het kloppende hart van Indonesië. De hoofdstad Jakarta is onder menig toerist wel bekend. Het is altijd super druk en hectisch in de stad, maar het oude centrum (ook wel Oud Batavia) is zeker een oogappel. Yogyakarta is het cultureel centrum van het eiland. Het magische tempelcomplex de Borobudur is weerzinwekkend en wordt ook wel het boeddhistische heiligdom van Indonesië genoemd. Het heeft dan minder tempels dan Bali, maar ook dit tempel complex maakt veel indruk op je. Bovendien kent Java niet veel parken, maar in Banten kun je naar Oedjoeng Koelon National Park. In dit park leeft de praktisch uitgestorven één horige neushoorn.

Dit is slechts een kort overzicht van wat er op deze drie eilanden te doen is. Springt er bij jou één eiland uit? Dan kun je er ook voor kiezen om tijdens je vakantie Indonesië één eiland tot in de puntjes te verkennen. Aan jouw de keus.


© 2019: Modernvakantiehuis.nl | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress