Welk deel van Valencia kies jij?

Na Barcelona en Madrid is Valencia een van de populairste steden van Spanje. En dan is niet geheel zonder reden; hier geniet je jaarlijks van een zeer groot aantal zonuren (elke dag is het dus strandweer) en door de vele bezienswaardigheden, festivals en evenementen is er altijd genoeg te doen in de stad. Voordat je afreist naar Valencia voor een bezichtiging of vakantie, is het eerst handig om te weten dat Valencia bestaat uit verschillende onderdelen met elk hun eigen voorzieningen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Stad, binnenland of kust?

Valencia bestaat grofweg uit drie verschillende gedeeltes: de stad, de kust en het binnenland. Uit de naam kan je al afleiden wat je hier zou kunnen vinden wat betreft voorzieningen. Wanneer je op huizenjacht gaat, is het ook goed om te onthouden dat per regio het aanbod en de prijzen kunnen verschillen. De huizen aan de kust en in de stad zijn relatief hoger in prijs dan de huizen in het binnenland van Valencia. Dit heeft te maken met het feit dat je in het binnenland verder verwijderd bent van de stad en andere voorzieningen. Wat dat betreft zou je een afweging moeten maken wat voor jou het meest belangrijk is.

 

De verschillende districten van Valencia

Naast de bovenstaande gedeeltes, is Valencia verder nog opgebouwd uit 19 verschillende districten. Deze hebben elk een compleet eigen sfeer en belangrijke voorzieningen. Zo is L’Eixample meer het artistieke gebied met verschillende kunstgalerijen. Verder vind je hier het stadshuis en een groot uitgaansgebied. El Pla del Real is juist weer meer stadser met de universiteit, het voetbalstadion en de koninklijke tuinen. Door de goede infrastructuur in de stad, kan je eenvoudig met het openbaar vervoer naar de verschillende districten afreizen.

 

Jouw eigen woning in deze bruisende stad

Wil je een huis in Valencia kopen? Dan staan je nog een hoop keuzes te wachten. Ook kan het een flinke uitdaging zijn om een huis of appartement te vinden voor jouw budget. Schakel daarom de hulp in van een makelaar in Spanje. Deze specialist weet bijvoorbeeld ook de woningen te vinden die verkocht worden tegen een voordelige prijs en met een kleine renovatie waar helemaal voldoen aan het ideale plaatje. Daarnaast begeleidt deze specialist je tijdens het aankoopproces, bijvoorbeeld bij het uitbrengen van het bod op de woning.


© 2019: Modernvakantiehuis.nl | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress